Wat doet Vlinderijnes?

Vlinderijnes: design & storytelling voor de uitvaartsector; voor (uitvaart)ondernemers/begeleiders, crematoria én particulieren

Logo Vlinderijnes - met aardbolanimaatjes-vlinders-24019

Soms zijn woorden fijn, maar niet altijd. Vaak is een beeld of een voorwerp, in deze als uitvaartartikel, een instrument om troost te bieden of om er te zijn voor iemand zonder dat er iets gezegd hoeft te worden.

Vlinderijnes houdt zich bezig met zowel het woord als een fysiek handvat in een periode van rouw en verlies. In opdracht worden er teksten, verhalen en gedichten geschreven voor die ene persoon, voor een laatste afscheid. De handgemaakte producten die Vlinderijnes aanbiedt hebben een eigen intentie en verhaal; die van onsterfelijke liefde met een specifieke betekenis die vaak wordt meegeleverd bij het product.

De Begeleidingkaars is zo’n handgemaakt product waarbij vorm, kleur en aangebrachte symboliek een betekenis hebben. Bij elke kaars, als lichtpuntje, wordt een omschrijving meegeleverd.

Maar ook de Zoen in Traan of een Herdenkingszeepje is een uitvaartartikel dat bijzonder is om als troostgebaar en uit medeleven te geven of uit te delen bij een uitvaartdienst of een herdenking.

Vlinderijnes heeft meerdere verhalen, via Uitvaartsprookjes waarbij de dood en het sterven centraal staat, als omschrijvingen die bij handgemaakte artikelen worden meegezonden, maar ook als een persoonlijke boodschap die op verzoek wordt gemaakt.

Wilt u een uitvaartartikel met omschrijving, het boek Uitvaartsprookjes of een specifiek verhaal?

Neem contact op: contact@vlinderijnes.nl of 06-25381828 (bij tijdelijke onbereikbaarheid, spreek uw gegevens in en u wordt teruggebeld)

Graag ben ik u van dienst voor een betekenisvol product als troostgeschenk of voor het woord met een intentie van onsterfelijke liefde - Claudia Koole
Graag ben ik u van dienst voor een betekenisvol product als troostgeschenk of voor het woord met een intentie van onsterfelijke liefde – Claudia Koole

Eigenaresse van Vlinderijnes, Claudia Koole, is voorzitter van Stichting Stiltemonumenten. In 2018/2019 wordt het eerste Stiltemonument gerealiseerd in de urnentuin van SCB Zoom- en Zegestede te Bergen op Zoom. Het ontwerp en het verhaal bij een Stiltemonument is naar een idee van Vlinderijnes. Op non-profit basis wordt aan het project Stiltemonument bijgedragen. Stichting Stiltemonumenten heeft een eigen website:

Nieuws