Nieuws

HOOP OP EEN NIEUWE TOEKOMST

In deze coronacrisis is het moeilijk overleven en Vlinderijnes Design&Storytelling heeft voorlopig geen bestaansrecht meer. Het volgende gedicht biedt hoop op een nieuwe toekomst: Verkleind —Pngtree—glowing blue butterfly a group_3942864

Een doorstart later dit jaar is een wens die op de plank ligt

Om mensen van dienst te kunnen zijn zonder al te veel gewicht

De uitvaart is een hartstochtelijke branche met een traan en een lach

Ik hoop dat ik op een dag er weer deel van uitmaken mag

Claudia Koole, 02-04-2020 

DOORSTART

Alle Begeleidingkaarsen met omschrijvingen en andere lichtpuntjes zoals Zoen in Traan zijn uitverkocht. Vlinderijnes Design&Storytelling werkt momenteel aan een doorstart in de loop van 2020 of in 2021. Er wordt opnieuw gemonitord om de uitvaartsector van dienst te blijven met de mooiste verhalen en ontwerpen met diepgaande betekenis waarbij de onsterfelijke liefde centraal staat. Het project Stiltemonument Roosendaal wordt met een betrokken en liefdevolle intentie verder begeleid en gerealiseerd. Het ontwerp van Vlinderijnes Design&Storytelling wordt door CPM verder uitgewerkt; van bovenaf (met een drone) is een lachend kindergezichtje te zien en als men in het Stiltemonument zelf zit, kijkt men naar een troostvol en betekenisvol gezicht met afbeelding. De opening hiervan is afhankelijk van de duur coronacrisis. Volg hiervoor de ontwikkelingen op www.stiltemonumenten.nl animaatjes-vlinders-24019

OPHEFFINGSUITVERKOOP

Op 3 maart 2020 ging de deur dicht van Vlinderijnes. Er is geen draagkracht meer bij Vlinderijnes. Er wordt gewerkt aan een voortzetting van Vlinderijnes Design&Storytelling later dit jaar.

Onder pagina Opheffingsuitverkoop staan nieuwe producten met zeer hoge kortingen tot 80% (onder de kostprijs). Daadwerkelijke PostNL verzendkosten (brievenbuspost of pakketpost) worden doorberekend zonder administratie- en verpakkingskosten. 

Dank aan alle particulieren en bedrijven die Vlinderijnes van dienst heeft mogen zijn in de periode van 2007 tot in 2020.

NIEUW LOGO MEI 2019

Nieuw logo Vlinderijnes Design&Storytelling mei 2019.
Nieuw logo Vlinderijnes Design&Storytelling mei 2019.

 

Verkleind - onthulling Stiltemonument BOZ 24-05-2019

Foto boven: Onthulling Stiltemonument Bergen op Zoom 24 mei 2019. Kijk verder op pagina Stiltemonument voor meer informatie, foto’s en een nieuwsuitzending van ZuidWest TV op de onthulligsmiddag op 24 mei 2019. 

Film Begeleidingkaars komt uit eind 2019

De handgemaakt Begeleidingkaars van Vlinderijnes Design & Storytelling is sinds 2007 een dankbaar en troostrijk lichtpuntje. In 2018 werd een Uitvaartsprookje geschreven over deze kaars. Eind 2019 staat een audiovisuele weergave op de rol. De Begeleidingkaars kent een eigen verhaal en betekenis.

Ontwerp van Vlinderijnes Design & Storytelling wordt gerealiseerd in 2019

Samen met architect Cees Dellebeke is het eerste Stiltemonument ontwikkeld dat gerealiseerd gaat worden in de urnentuin van SCB Zoom- en Zegestestede in Bergen op Zoom. Hiervoor werd een stichting opgericht, Stichting Stiltemonumenten, die voor doodgeborenen een eigen ontwerp naar voren brengt met beeldkracht. De officiële opening staat gepland op 24 mei 2019. Meer informatie is te vinden op:

Link naar website Stichting Stiltemonumenten animaatjes-vlinders-24019

 

 

Publiciteit in Kijk op Steenbergen-Steenbergse Courant

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/nieuw-boek-van-kruislandse-claudia-koole-uitvaartsprookjes.html

 

Claudia Koole: “Omdat bijzondere verhalen altijd verteld moeten worden, ook voor troost en als het om verlies gaat.” Vogelszingend

Logo foto edit met tulpenveld in Pic Monkey 04-2018

Release Uitvaartsprookjes – BESTEL HIER HET BOEK UITVAARTSPROOKJES VIA DE UITGEVER

Op 17 april 2018 kwam het eerste Uitvaartsprookjes boek uit. Sinds mensenheugenis houdt elke stroming zich bezig met de dood. Elke cultuur kent haar eigen gebruiken hierin. Vanuit overgeleverde kennis zijn diverse uitvaartsprookjes geschreven. Geen lugubere verhalen. Wel onsterfelijke liefde die steeds centraal staat met een bron uit de oudheid.

Uitvaartsprookjes – ISBN 9789463678353 – Vaste boekenprijs € 22,50 – te reserveren via contact@vlinderijnes.nl (via Vlinderijnes ontvangt u een cadeautje erbij)

Cover Uitvaartsprookjes 01-2018 - IIIHet sprookje van het Roodborstje

 

De Begeleidingkaars wordt vanaf april 2017 een ‘Vergeet-Me-Niet’ Kaars

Een nieuw ontwerp van de Begeleidingkaars heeft ertoe geleid dat na 10 jaar ook een nieuwe bijnaam er mag zijn. Vanaf april 2017 krijgt de Begeleidingkaars de bijnaam ‘Vergeet-Me-Niet’ Kaars. Nog steeds is deze kaars handgemaakt en kent een soortgelijk uiterlijk als de Begeleidingkaars, maar er is effectief een handgeschilderd Vergeet-Me-Niet bloemetje aangebracht op de kaars. Een foto zal zo snel mogelijk worden geplaatst. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe ontwerp.

Update 01-2018: inmiddels is deze Vergeet-Me-Niet Begeleidingkaars te bestellen in Piramidevorm. Prijs per stuk € 11,50 excl.verzendkosten. Te bestellen via contact@vlinderijnes.nl – korting bij meerdere exemplaren.

Vergeet me nietjes blauw dankzij zon en maan in sprookje