Nieuws

TROOSTBOEKJES ONDERDEEL VAN TROOSTPAKKET

Troostboekje Cover Nooit Alleen
Troostboekje Cover Nooit Alleen

In de meeste tradities is het een gegeven dat de mens nooit alleen is. Degene of datgene wat iemand is, wordt vaak een beschermengel genoemd die andere namen kent zoals begeleider, bewaker, stille kracht of geestelijk behoeder. Het is een wakende en beschermende kracht. Deze kracht is metaforisch als beeldende kunst geplaatst op de begraafplaats aan de Nassaulaan in Steenbergen (N-Br) door Vinderijnes Design & Storytelling. Met gewone fotografie werden afbeeldingen gemaakt, tijdens de Allerzielenviering Rituelen Helen op 2-11-2021, die miraculeus naar voren kwamen in de afdruk van de foto’s zonder verdere vormgeving. De levensgrote engel, als beeldende kunst, laat zich zien verlichtend en aanwezig in de donkerste donkerte. In het speciaal gemaakt troostboekje worden meerdere bijzondere foto’s getoond met treffende teksten.

Elke familie bij een uitvaartdienst verdient een bloemetje. Het nieuwe boek ‘Uitvaartbloemen vertellen’ is zo’n bloemetje dat niet vergaat en steun biedt in een moeilijke tijd. De full colour hardcover uitgave is een kleurrijk en betekenisvol geschenk. Een kleine 100 pagina’s zijn gevuld met beeldschone fotografie en troostrijke en aandoenlijke teksten. Veel bloemen zijn terug te vinden in rouwboeketten die persoonlijk worden samengesteld. Zo weet u alvast wat deze bloemen te zeggen hebben, in algemeen bekende symbolische zin, waardoor ze nog meer betekenis krijgen.

ISBN 9789490055844 – Uitvaartbloemen vertellen – Uitgeverij Prospera, tekst en vormgeving door Vlinderijnes Design & Storyteling.

ISBN 9789490055929 – Nooit Alleen – Uitgeverij Prospera, tekst en vormgeving door Vlinderijnes Design & Storytelling.

De Troostboekjes worden in een Troostpakket geleverd die in 2022 gevormd zal worden als geschenk voor mensen met verdriet en in een rouwperiode. Dit Troostpakket bestaat uit: Troostboekje, beeldende kunst als lichtpuntje (een handgemaakte kaars met betekenis), een bijzondere boekenlegger en zakjes thee om een kopje warme thee te zetten en te drinken bij het doornemen van een Troostboekje met een klein kunstwerkje als kaarslicht.

De cover van Uitvaartbloemen vertellen - een bloemetje om iedere familie te schenken na een uitvaartdienst
De cover van Uitvaartbloemen vertellen – een bloemetje om iedere familie te schenken na een uitvaart- of crematiedienst

Opening Stiltemonument Roosendaal in de urnentuin van Zegestede

Op de eerste dag van het Weekend van de Begraafplaats, vrijdag 28 mei 2021, is het Stiltemonument Roosendaal onthuld en geopend. Een kleine groep genodigden was aanwezig, mede vanwege de nog geldende coronamaatregelen. Dagblad BNDeStem besteedde er ruim aandacht aan met twee afzonderlijke artikelen. Zie de volgende link publicatie 28-5-2021 en foto’s publicatie dagblad 29-05-2021.

https://www.bndestem.nl/roosendaal/ook-roosendaal-heeft-nu-een-plekje-voor-vroeg-gestorven-kindjes-de-sfeer-de-rust-zo-waardevol~a5a28b63/
SamenvattingBeide Stiltemonumenten, zowel in Bergen op Zoom als in Roosendaal, zijn gelinkt aan Global Goal 3, target 3.2, uit de Agenda 2030 van de Verenigde Naties.

SDG-goals-nederlands-3

Stiltemonument Roosendaal bijna klaar

Art project met een verhaal Stiltemonument Roosendaal is bijna klaar. Ook dit Stiltemonument is subliem, net als in Bergen op Zoom dat in mei 2019 werd geopend. Als men door het transparante dak kijkt in het ontwerp van Roosendaal, zijn er sterretjes aangebracht. In het Stiltemonument is het sereen en kleurrijk met veel privacy. Van buitenaf is het een opvallend vormgegeven art object met kleur en natuur. Elk Stiltemonument heeft een verhaal en er is plaats voor veel verhalen en herdenkingen voor en over overleden zeer jonge kinderen of vruchtjes in de buik. De formele bescheiden opening vindt plaats in het voorjaar van 2021 met aanwezigheid van sponsoren.

Sereniteit, troost, kleur en vormgeving bij het Stiltemonument Roosendaal voor te vroeg gestorven kindertjes.
Sereniteit, troost, kleur en vormgeving bij het Stiltemonument Roosendaal voor te vroeg gestorven kindertjes.

Nazorg vakantiewoning

Komende jaren 2021-2025 richt Vlinderijnes Design&Storytelling zich op een nazorg vakantiewoning. Deze woning is een vernieuwing binnen de uitvaartsector. Het is een vakantiewoning met bijzondere elementen in de inrichting die het troostrijk en warm maken om er te verblijven. Het projectplan met een MEMORIE-structuur is aanwezig bij Vlinderijnes Design&Storytelling. Meer informatie via contact@vlinderijnes.nl

Magie van Vlinderijnes

Troost 

Het leven na de dood houdt eenieder op z’n tijd bezig. Waar zijn de overleden dierbaren? Voel ik hem of haar? Welke liefdesverbinding blijft bestaan?

Het is wellicht een troost om de volgende bijdragen te kijken:animaatjes-vlinders-24019

Retourtje Hiernamaals

Via Netflix de volgende serie: Surviving Death – uitleg over het leven na de dood

Doorstart in 2021

Vlinderijnes werkt aan een terugkeer. Momenteel wordt meegewerkt aan het laatste project Stiltemonument Roosendaal dat in het voorjaar van 2021 geopend zal worden in de urnentuin bij crematorium Zegestede in Roosendaal. Op de onderstaande foto’s is de eerste aanleg met bouw te zien. Het Stiltemonument wordt nog aangekleed met groen en beplanting. De Stiltemonumenten in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn in eerste aanleg een ontwerp van Vlinderijnes Design&Storytelling. Ze verder professioneel uitgewerkt door een architect en twee ambachtelijke bedrijven.

Bouw dak Stiltemonument Roosendaal - Verkleind voor website Vlinderijnes - kopie

 

NIEUW LOGO MEI 2019

Nieuw logo Vlinderijnes Design&Storytelling mei 2019.
Nieuw logo Vlinderijnes Design&Storytelling mei 2019.

 

Verkleind - onthulling Stiltemonument BOZ 24-05-2019

Foto boven: Onthulling Stiltemonument Bergen op Zoom 24 mei 2019. Kijk verder op pagina Stiltemonument voor meer informatie, foto’s en een nieuwsuitzending van ZuidWest TV op de onthulligsmiddag op 24 mei 2019. 

Film Begeleidingkaars komt uit eind 2019

De handgemaakt Begeleidingkaars van Vlinderijnes Design & Storytelling is sinds 2007 een dankbaar en troostrijk lichtpuntje. In 2018 werd een Uitvaartsprookje geschreven over deze kaars. Eind 2019 staat een audiovisuele weergave op de rol. De Begeleidingkaars kent een eigen verhaal en betekenis.

Ontwerp van Vlinderijnes Design & Storytelling wordt gerealiseerd in 2019

Samen met architect Cees Dellebeke is het eerste Stiltemonument ontwikkeld dat gerealiseerd gaat worden in de urnentuin van SCB Zoom- en Zegestestede in Bergen op Zoom. Hiervoor werd een stichting opgericht, Stichting Stiltemonumenten, die voor doodgeborenen een eigen ontwerp naar voren brengt met beeldkracht. De officiële opening staat gepland op 24 mei 2019. Meer informatie is te vinden op:

Link naar website Stichting Stiltemonumenten animaatjes-vlinders-24019

 

 

Publiciteit in Kijk op Steenbergen-Steenbergse Courant

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/nieuw-boek-van-kruislandse-claudia-koole-uitvaartsprookjes.html

 

Claudia Koole: “Omdat bijzondere verhalen altijd verteld moeten worden, ook voor troost en als het om verlies gaat.” Vogelszingend

Logo foto edit met tulpenveld in Pic Monkey 04-2018

Release Uitvaartsprookjes – BESTEL HIER HET BOEK UITVAARTSPROOKJES VIA DE UITGEVER

Op 17 april 2018 kwam het eerste Uitvaartsprookjes boek uit. Sinds mensenheugenis houdt elke stroming zich bezig met de dood. Elke cultuur kent haar eigen gebruiken hierin. Vanuit overgeleverde kennis zijn diverse uitvaartsprookjes geschreven. Geen lugubere verhalen. Wel onsterfelijke liefde die steeds centraal staat met een bron uit de oudheid.

Uitvaartsprookjes – ISBN 9789463678353 – Vaste boekenprijs € 22,50 – te reserveren via contact@vlinderijnes.nl (via Vlinderijnes ontvangt u een cadeautje erbij)

Cover Uitvaartsprookjes 01-2018 - IIIHet sprookje van het Roodborstje

 

De Begeleidingkaars wordt vanaf april 2017 een ‘Vergeet-Me-Niet’ Kaars

Een nieuw ontwerp van de Begeleidingkaars heeft ertoe geleid dat na 10 jaar ook een nieuwe bijnaam er mag zijn. Vanaf april 2017 krijgt de Begeleidingkaars de bijnaam ‘Vergeet-Me-Niet’ Kaars. Nog steeds is deze kaars handgemaakt en kent een soortgelijk uiterlijk als de Begeleidingkaars, maar er is effectief een handgeschilderd Vergeet-Me-Niet bloemetje aangebracht op de kaars. Een foto zal zo snel mogelijk worden geplaatst. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe ontwerp.

Update 01-2018: inmiddels is deze Vergeet-Me-Niet Begeleidingkaars te bestellen in Piramidevorm. Prijs per stuk € 11,50 excl.verzendkosten. Te bestellen via contact@vlinderijnes.nl – korting bij meerdere exemplaren.

Vergeet me nietjes blauw dankzij zon en maan in sprookje